Vučić sa Nuland: Srbija želi bolje odnose s Hrvatskom

Vesti 23. sep 201616:50 > 19:50
Podeli:
Izvor: Vlada Srbije

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa pomoćnicom državnog sekretara SAD Viktorijom Nuland, sa kojom je razgovarao o svim značajnim političkim pitanjima za Zapadni Balkan.

Vučić i Nuland razgovarali su o napretku dijaloga sa Prištinom, situaciji u Bosni i Hercegovini i upoznao je sa željom Srbije da ubuduće unapređuje svoje odnose sa Republikom Hrvatskom.

Zamenica američkog državnogsekretara rekla je da ukoliko Srbija nastavi sa ovako uspešnim reformama, imaće sve više američkih investitora zainteresovanih za ulaganje.

Vučić se zahvalio Viktoriji Nuland na ozbiljnom i odgovornom angažmanu na Balkanu.

Vučić je razgovarao i sa zamenikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država  (SAD) Entonijem Blinkenom o odnosima Srbije i SAD, situaciji u regionu, evropskom putu Srbije i dijalogu sa
Prištinom i istakao da će Srbija učiniti sve kako bi održala stabilnost Zapadnog Balkana.

Vučić je obavestio Blinkena o ekonomskim reformama, koje je sprovela Vlada Srbije i naglasio da je Srbija mnogo uložila u svoj napredak, saopštila je Vlada Srbije.

Uz zahvalnost Blinkenu na posvećenosti i pomoći koju pruža Srbiji, Vučić je zahvalio i na izvanrednoj poseti potpredsednika Džozefa Bajdena Beogradu i njegovoj ličnoj podršci Srbiji, stoji u saopštenju.

Blinken je rekao da je za SAD veoma važan odnos sa Srbijom, kao ključnom zemljom regiona.

On je pozdravio sve reforme koje je srpska Vlada sprovela i naglasio da je važno da Srbija nastavi svoj evropski put, jer će to ubrzati napredak celog regiona.

Blinken je Vučiću preneo pozdrave potpredsednika SAD Džozefa Bajdena i njegovu poruku da je izuzetno zadovoljan svojom posetom Srbiji u avgustu, dodaje se u saopštenju.