Vojvođani se i dalje nadaju auto-putu Novi Sad – Ruma

Vesti 20. sep 201616:59 > 21. sep 2016 19:53
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović u ponedeljak je primio delegaciju kompanije Čajna Šandong internešenel, koji su iskazali interes za učešće u izgradnji autoputa Novi Sad-Ruma sa tunelom kroz Frušku goru. To, međutim, nije prvi put da se predstavnici vlasti sastaju s potencijalnim investitorima za taj projekat.

Naime, izgradnja takozvanog Fruškogorskog koridora prvi put je najavljena još pre devet godina. Da li je i šta sada drugačije?

Oni koji bi koristili autoput Novi Sad-Ruma, i pored dugogodišnjih najva političara nisu imali čemu da se raduju, sve do prošle godine, kada je ministarka saobraćaja obećala da će gradnja početi u junu 2016. godine: „Šteta što toga nije bilo svih ovih prethodnih godina, ali evo – ja sam poznata po tome da kad nešto počnem, to i završim“, kazala je Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture 2015.

Posao, međutim, nije završen, a obećani rokovi ponovo su probijeni. Od 2007. do danas jedina razlika je u tome što je izrađen idejni projekat, koji pak, još nije prošao reviziju. Nisu gotovi urbanistički planovi, niti su rešeni imovinsko-pravni odnosi, a bez obzira na kinesku kompaniju koja pokazuje interesovanje, zvanično nema ni investitora:

„Bilo je zainteresovanih, ali to još uvek nije takva situacija da bih ja mogla sad da predstavim da je to sigurno i da možemo da pričamo o tome, posebno imajući u vidu da kompletna dokumentacija još nije završena“, objašnjava ministarka Mihajlović.

Pokrajinski premijer kaže da je cilj sve bliži iz nedelje u nedelju, zatražen je novac od republike, a idejni projekat, koji je juče po prvi put predstavljen, vidi kao dobar početak.

„Veoma smo blizu završetka pripremne faze tog projekta. Trajalo je dugo, ali nije to pitanje za nas. To je pitanje za one koji decenijama nisu bili u stanju da pripreme projekat i realizuju ga“, napominje Igor Mirović, predsednik pokrajinske vlade.

Oni koje Mirović proziva, predstavnici bivše pokrajinske vlasti tvrde da je novca bilo, ali država je terala investitore naduvavajući cenu projekta. Praznih obećanja, po njihovom mišljenju je bilo, ali samo od strane republičke vlasti.

„Uopšte u političkom dijalogu koji imate i možete da pratite, retko imate dijalog koji je baziran na činjenicama, nego imate dijalog koji se bazira na lakim porukama bez podloge, ili da svi kritikuju onog ko pokušava nešto da uradi“, kaže bivši pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu Branislav Bugarski, a na pitanje da li je tako pokrajina obećavala tad, odgovara: „Ne, pokrajina je pokušavala nešto da uradi“.

Ono što se godinama planira i obećava je autoput dužine 34 kilometra, od čega bi tri kilometra predstavljao tunel kroz Frušku goru, koji bi spojio Vojvodinu sa zapadnom Srbijom, izbegavajući postojeći tranzit kroz Nacionalni park.