Vulin: Loša vest, ja ću održati govor

Vesti 17. sep 201614:22 > 14:23
Podeli:
Izvor: Tanjug

Državno takmičenje u pružanju prve pomoći održano je u centru Beograda. Manifestaciju čija je tema bila pružanja prve pomoći na sportskim, muzičkim i drugim javnim manifestacijama otvorio je ministar Aleksandar Vulin, a deci je poručio da za njih ima jednu dobru i jednu lošu vest.

„Dobra vest, posle mene više nema govorancije, a posle možete da se takmičite. Loša vest, ipak ću ja održati govor“, rekao je Vulin otvarajući takmičenje.

On je zamolio prisutne da posebnim aplauzom pozdrave decu sa Kosova, kojoj je poručio „da ih mnogo volimo i da znaju da nikada neće biti sami“.

U takmičenju je učestvovala 31 ekipa iz 20 organizacija Crvenog krsta iz više gradova i opština Srbije.

„Kada nekome pružate prvu pomoć, ne pitate ga ni za veru ni za naciju, ni kako se zove ni odakle je došao. Samo vidite ljudsko biće u nevolji i pružate pomoć. Tako bi trebalo da izgleda Srbija u budućnosti, odnosno svi mi koji ovde živimo. Kada svi mi budemo imali takav entuzijazam i budemo toliko vredni, onda će Srbija biti bolje mesto za život“, poručio je Vulin takmičarima.

Predsednik Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović rekao je da ta organizacija obuči oko 40.000 ljudi godišnje, kao i da je osnovni zadatak pružanja prve pomoći spašavanje života.

Radovanović je dodao da će pobednik današnjeg takmičenja predstavljati Srbiju na Evropskom prvenstvu sledeće godine.