Zvanično: Lokali u Cetinjskoj i Zetskoj rade kraće

Vesti 16. sep 201611:32 > 14:54
N1

Izmene i dopune Odluke o radnom vremenu, koje su usvojili odbornici Skupštine Grada Beograda na sednici održanoj 8. septembra, danas su stupile na snagu.

Izmenama i dopunama odluke za koju su glasali svi odbornici Skupštine grada, ugostiteljski objekti koji se nalaze u Cetinjskoj i Zetskoj ulici, ukoliko se nalaze na udaljenosti manjoj od 150 metara od stambene zgrade, mogu da emituju muziku radnim danima do 23 sata, odnosno vikendom do 24 sata, a da rade sat vremena duže, prenosi Beoinfo. 

Nadležne službe Skupštine Beograda i Komunalna policija vršiće od danas kontrolu sprovođenja ove odluke.

Ranije se ovim povodom oglasilo udruženje „Beograđani protiv noćne buke“.

To udruženje podsetilo je da je odluka o novom radnom vremenu kafića i restorana usvojena u Skupštini grada 8. septembra i da je trebalo da postane pravosnažna osam dana po objavljivanju u Službenom glasniku Beograda.

„Kulturni centar Beograda, koji je pre stupanja odluke na snagu najavio da će otvaranje 56. Oktobarskog salona za nedelju obeležiti i žurkom upravo u jednom od privatnih klubova u ovoj ulici, biće i prva gradska institucija koja će dobiti priliku da na svom primeru pokaže kako se poštuju gradski propisi“, dodaje se u saopštenju.