Problem poslanice Dosta je bilo i dalje bez rešenja

Vesti 15. sep 201614:04 > 14:08
N1

Poslanici pokreta Dosta je bilo (DJB) pokušali su da na Odboru za budžetsko-administrativna pitanja ponovo pokrenu rešavanje problema njihove poslanice Ljupke Mihajlovski.

Naime, za poslanicu u invalidskim kolicima ne postoji odgovarajući prostor za sedenje u sali parlamenta.

Predlog DJB da se poslaničkoj grupi promeni mesto sedenja u parlamentu, međutim, nije uvršten u dnevni red nakon čega je došlo do prepirke Ljupke Mihajlovski i predsednika Odbora i šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Martinovića.

„Ovde nije reč o tome da Saša Radulović pokušava da zaštiti prava Ljupke Mihajlovski jer njena prava nisu ugrožena. Ovde se radi o tome da on pokušava da nanese udarac SNS-u time što zloupotrebljava invaliditet Ljupke Mihajlovski, što je neljudski“, smatra Martinović.

Ljupka Mihajlovski kaže da joj je žao što nije bilo prilike da se razgovara o navedenoj temi.

„Iako se sve vreme pripisuje da ovo koristimo u političke svrhe, nije nam data prilika nijednom, pre svega meni na koju se ovo odnosi, da javno objasnim o čemu se radi. Nenad Čanak je dao sebi za pravo da kaže da je ovo politikanstvo, ali se uredno pohvalio da su njemu pre tri mandata prilagodili stolicu“, kaže poslanica Mihajlovski.