Vučić s Olandom i Valsom u Parizu od 14. do 16. septembra

Vesti 12. sep 201609:14 > 09:15
Izvor: Tanjug / Rade Prelić

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće od 14. do 16. septembra u poseti Francuskoj gde će razgovarati sa predsednikom i premijerom Fransoa Olandom i Manuelom Valsom, kao i sa drugim visokim francuskim zvaničnicima.

Kako je rečeno je Beti u Vladi Srbije, prema planu posete, Vučić će sa predsednikom Francuske Olandom razgovarati u petak, dok će sa premijerom Valsom razgovarati na večeri u četvrtak, 15. septembra.

Predviđeni su i sastanci premijera Srbije sa predsednikom Senata Francuske Žerarom Laršerom, predsednikom Nacionalne skupštine Klodom Bartoloneom, kao i sa guvernerom Razvojne banke Saveta Evrope Rolfom Venzelom, a tom prilikom biće potpisan i sporazum između Srbije i ove finansijske institucije.

Vučić će govoriti i u poslovnoj asocijaciji „Biznis Frans“ gde će biti priređena konferencija o Srbiji, a sastaće se i sa predstavnicima velikih francuskih kompanija, koje imaju projekte u Srbiji.

U okviru posete, srpski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovaraće sa ministrom unutrašnjih poslova Francuske Bernarom Kaznevom, a njih dvojica potpisaće i sporazum o saradnji i obići službe za prevenciju terorizma i za borbu protiv huliganizma.