Udruženje preduzetnika iz Cetinjske 15: Zašto samo mi?

Vesti 09. sep. 201616:31 > 16:33
Podeli:
Izvor: N1

Udruženje preduzetnika iz Cetinjske 15 apelovalo je na Skupštinu grada i gradskog menadžera Gorana Vesića da još jednom razmotre odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata u toj ulici.

„U Cetinjskoj 15 postoji više od 40 ugostiteljskih objekata koji zapošljavaju više od 400 radnika, za koje se uredno plaća porez državi. Za četiri meseca je napuštena fabrika, koja je bila leglo svih zaraza, pretvorena u umetničku koloniju koja je već na svim evropskim turističkim mapama“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da kroz Cetinjsku prođe oko 5.000 stranih turista tokom sedmice.

„Mislimo da smo napravili vrlo korisnu stvar za opštinu, grad i državu. Pokušali smo u nekoliko navrata i bili otvoreni za sve kompromise – sa stanarima, gradskim vlastima i nadležnim službama. Na naše apele niko se nije odazvao osim predsednika opštine Stari grad“, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Goran Vesić je objasnio da je navedenom odlukom rad objekta dopušten od 6 do 24 časa, izuzev petkom i subotom kada je radno vreme do sat posle ponoći, a emitovanje muzike najduže do 23 časa, a petkom i subotom do 24 sata.