Novi broj "Liceulice" izašao uprkos finansijskim poteškoćama

Vesti 05. sep 201611:56 > 12:00
Podeli:
Izvor: Liceulice

Fond Liceulice je saopštio da je i u otežanim uslovima uspeo da prikupi minimum sredstava potrebnih da se objavi novi 32. broj istoimenog magazina, koji prodaju osobe sa margina našeg društva.

„U tome ste nam i vi mnogo pomogli, te ovaj broj možete smatrati delom i svojim. Hvala svima koji su nas podržali“, navodi se u saopštenju ove organizacije.

Noseća tema ovog broja je feminizam.

„Ponovno otvaranje debata o abortusu i pravu na izbor, uporno odbijanje nadležnih da se pozabave diskriminacijom u školskom sistemu, te sve češći slučajevi dramatičnog nasilja prema ženama, teraju nas da ispočetka osvajamo neke slobode za koje smo mislili da su davno osvojene. Pored glavne teme, u novom broju možete pročitati i čitav niz tekstova u našim redovnim rubrikama koje se bave održivim razvojem, građanskim aktivizmom, odbranom javnog interesa i drugim temama od značaja za jedno društvo“, navode iz organizacije.

Pozvali su još jednom sve da podrže ovaj projekat, jer „kupujući Liceulice pomažete mnogima, a čitajući Liceulice pomažete sebi“.

Izlaženje uličnog časopisa “Liceulice” je dovedeno u pitanje zbog nedostatka finansijskih sredstava zbog čega su onu apelovali za pomoć, kako građana tako i društveno-odgovornih firmi kako bi mogli da nastave svoju misiju.