Tadićev poziv opoziciji: Zajednički predsednički kandidat

Vesti 03. sep. 201613:15 > 13:56
Podeli:
Izvor: Tanjug/Milutin Marković

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić pozvao je stranke demokratske i evropske orijentacije da na predsedničkim izborima sledeće godine imaju zajedničkog kandidata.

„Mi ćemo danas (sa sednice GO SDS) pozvati stranke demokratske i evropske orijentacije da se ujedine oko napora u narednom periodu u integrisanju i stvaranju novih politika koje rešavaju probleme građana, ali i nalaženju zajedničkog predsedničkog kandidata“, rekao je Tadić. 

Kako je naveo, SDS smatra da je politička situacija u Srbiji i regionu katastrofalna i da su predsednički izbori „prelomnica koja je presudno važna za budućnost ove zemlje“. 

On je kazao da mogućih kandidata ima više, ali da ne treba to da bude tema već politike koje će da se plasiraju u javnosti u narednom periodu, a koje treba da doprinesu rešavanju problema građana – nizak nivo zaposlenosti, nizak nivo investicija i rešavanje strukturnih problema u domenima zdravstva i obrazovanja.

„Ima više kandidat imaju svi svoje prednosti i mane, ali moramo da se dogovorimo“, dodao je Tadić.

On je ocenio i da ujedinjena opozicija treba da ima organe koji bi definisali način donošenje odluka. 

Tadić je podsetio da je SDS predlagao da opozicija zajedno nastupi i na vanrednim parlamentarnim izborima, ali da se nažalost to nije desilo. On je ocenio bi opozicija postigla mnogo bolje rezultate da je zajedno nastupila na izborima 24. aprila.