Novi dan: Dalibor Jevtić o situaciji na Kosovu

Vesti 30. avg 201614:19 > 14:23
Tanjug, Screenshot

U Novom danu o bezbednosnoj situaciji na Kosovu govorimo sa Daliborom Jevtićem, ministrom za zajednice i povratak u kosovskoj vladi. Štampu listamo sa Mihailom Crnobrnjom, profesorom Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju.

Vikend za nama obeležilo je nasilje na Kosovu. Grupa srpskih povratnika sprečena u nameri da poseti Suvu Reku i prisustvuje crkvenoj slavi u selu Mušutište. I pored toga što su protesti protiv dolaska Srba danima najavljivani, policija ih nije sprečila i obezbedila pravo na slobodu kretanja. O ovoj temi razgovaramo sa Daliborom Jevtićem, ministrom za zajednice i povratak u kosovskoj vladi koji se uključuje u naš program iz Prištine.

U rubrici „Prelistavanje štampe“ naš gost biće Mihailo Crnobrnja, profesor Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju.

U bisokope stižu rimejk fimskog klasika „Ben-Hur – Priča o Hristu“ , „Beba Bridžit Džons“ i „Čarobno prijateljstvo-Pitov zmaj“. Više od ovim novitetima čućemo od Mine Lukić, predstavnicom Taramount filma. 

Prvu utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje se 2018. godine održava u Rusiji, fudbalska reprezentacija Srbije igra u ponedeljak 5. septembra na stadionu Rajko Mitić u Beogradu protiv selekcije Irske, a u uvertiri tog meča, odigraće se još jedan, ali njegovi učesnici neće biti profesionalni fudbaleri nego navijači dve selekcije.

Više o tome u Novom danu.