Udovičić ne zna koliko je koštao njegov put u Rio

Vesti 26. avg 201618:46 > 18:49
Izvor: Tanjug/Oksana Toskić

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić ne zna koliko novca je potrošeno na njegov put i boravak na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Ne zna se ni koliko je Olimpijski komitet Srbije potrošio državnog novca na sve one koji nisu sportist, a ne zna se tačno ni kada će se saznati.

Ministar Udovičić ne zna koliko je koštao njegov put i boravak u Riju tokom trajanja Olimpijade. Kako kaže, to je obavljeno u organizaciji Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Ostaje nepozanato i koliko je državnih para u Riju potrošio Olimpijski komitet na sve one koji nisu sportisti i članovi tima i stručnih štabova? Ministar sporta Vanja Udovičić obećava da će sve biti ispitano i predstavljeno javnosti, ali kada – nije mogao da kaže.

„Što pre moguće. Mnogi, kako sportisti, tako i funkcioneri, otišli su na odmor. Mnogi nisu spavali. Čak i ljudi u Ministarstvu danonoćno su pratili, ne samo igre, već bili u direktnoj komunikaciji sa Olimpijskim komitetom i sa predstavnicima Saveza. Morate dati malo oduška i tim ljudima. Predstavnici Olimpijskog komiteta su otišli već na odmor. Čim se vrate, čim sagledamo, ne želimo sa paušalnim informacijama da izlazimo“, objašnjava Udovičić.

Radio televizija Srbije je posle prozivke premijera Aleksandra Vučića detaljno obrazložila koliko je potrošeno novca na troškove prenosa Olimpijade i boravka novinara i tehničkog osoblja u Riju. Taj iznos je oko 1,9 miliona evra.

Potom se oglasilo i Predsedništvo Srbije koje je saopštilo da je put Tomislava Nikolića i Dragice Nikolić i delegacije koštao državu 20.000 evra.