Nikolić primio olimpijce: Država će vam se odužiti

Vesti 23. avg 201620:08 > 20:12
Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je u Beogradu osvajače medalja sa Olimpijskih igara u Rio de Žanieru i rekao da su srpski sportisti pokazali da su bolji od mnogih u svetu i da će im se država odužiti.

„Borili ste se za sve nas, za decu koja u vama vidi idole i molim vas da se malo raširite po Srbiji, da vas pipnu ta deca, da vide da ste od krvi i mesa. Mnogo ste bolji od mnogih u svetu. Hvala vam, hvala vam, hvala vam, zato što ne znam drugu reč koja bi mogla da objasni ono što osećam. Kada bi Olimpijske igre mogle da budu svake godine, pa da nas obradujete svake godine“, rekao je Nikolić u obraćanju sportistima u Predsedništvu Srbije.

Nikolić je kasnio 15 minuta na prijem, a sportisti su, dok su ga čekali, zajedno pevali himnu Srbije.

Predsednik je kazao da su on i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić ispratili sportiste sa najlepšim željama, da su ih zajedno s Nikolićevom suprugom Dragicom obišli u Riju kako bi im „dali još malo podstreka“.

„Vi ste tamo uradili sve što je Srbija očekivala, sve što je moglo da nas obraduje. Borili ste se najbolje što možete. Sad svi strepe kad je protivnik Srbija u bilo kom sportu“, kazao je predsednik Srbije.

On je naveo da će država učiniti sve što je u njenoj moći da pomogne.

„Država će da učini sve što je u njenoj moći i dužnosti. Moći nisu prevelike, a dužnosti su prevelike jer ste podigli naciju. Milioni su strepeli kad svako od vas uzme loptu, podigne ruku, napravi pokret. Srbija je tu, Srbija ne postoji zbog mnogih od nas, ali postoji zbog vas“, rekao je Nikolić.

Ministar Udovičić je rekao da medalje govore više od reči.

„Vaše medalje govore više nego milion reči koje bih rekao. Hvala vam što ste Srbiju učinili srećnom, uspešnom i ponosnom zemljom. Svaka čast, carevi i carice“, rekao je Vanja Udovičić.

Najmlađa osvajačica medalje za Srbiju Tijana Bogdanović obratila se prisutnima rečima da je oduševljena atmosferom i Olimpijskim igrama.

„Pripala mi je čast da se kao najmlađa u timu zahvalim za podršku. Nadam se da smo opravdali očekivanja. Bili smo svi kao jedan, bodrili jedni druge i to nam je donelo ovoliko medalja“, kazala je Tijana Bogdanović.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Živko Gocić rekao je da svim učesnicima Olimpijskih igara, a pre svega onima koji su osvojili medalje, naklon treba da bude „do poda“.

Srpski sportisti osvojili su osam medalja u Riju, dve zlatne, četiri srebrne i dve bronzane.

Zlatnu medalju osvojili su srpski vaterpolisti i rvač Davor Štefanek, srebrnu reprezentativka u tekvondou Tijana Bogdanović, odbojkašice, kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić i košarkaši, a bronzanu atletičarka Ivana Španović i košarkašice.