Predsednik Advokatske komore Srbije: Vučić nas ignoriše

Vesti 10. dec 201410:06 > 10:20
Podeli:
Izvor: N1 info

Gost “Novog dana” je bio Dragoljub Đorđević, predsednik Advokatske komore Srbije koji kaže da su tražili da na današnji sastanak advokata sa ministrom pravde dođe i premijer Srbije, ali da do sada nisu dobili nijedan odgovor na tri dopisa koji su mu poslali.

Povodom tog sastanka, Dragoljub Đorđević kaže da će on biti održan danas oko 20 sati i da će prisustvovati predsednici advokatskih komora u sastavu Advokatske komore Srbije, kao i predstavnici tri asocijacije advokatura u svetu.

“Normalno je da odgovorite da ste zauzeti, nemate vremena ili ne želite, jer je svako drugo ponašanje potpuno ignorisanje”, kaže Đorđević.

On kaže da je sa ministrom pravde postojala komunikacija tokom dosadašnjeg protesta, ali da je ona bila deklarativne prirode i da se nije govorilo o suštinskim temama.

Prema njegovim rečima, advokati ostaju pri svoja tri zahteva – niži porezi, izmena Zakona o javnom beležništvu i smena ministra i dodaje da je do sada bilo aposlutnog odbijanja da se promeni i zarez u Zakonu o javnom beležništvu I Zakona o prometu nepokretnosti.

On negoduje i zbog toga što Zakon o javnom beležništvu nije bio predmet javne rasprave.