Bivši fudbaler Zvezde u pritvoru zbog nelegalne gradnje

N1

Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana bivšem fudbaleru Crvene Zvezde Nikoli Mijailoviću (34), zbog sumnje da je nelegalno gradio akva park na Adi Ciganliji.

Pritvor je određen zbog mogućnosti bekstva, sakrivanja ili uništavanja dokaza i mogućeg ponavljanja krivičnog dela, rekla je portparolka suda Milica Ljubičić. 

Prethodno je tužilac Drugog osnovnog tužilaštva predložio određivanje pritvora za Mijailovića, koji se tereti za gradnju bez građevinske dozvole. Ljubičić je dodala i da je protiv Mijailovića stigla i prijava policije zbog napada na novinare i da će biti naknadno razmatrana. 

Mijailović je pre dva dana izrekao niz uvreda i pretnji novinaru i fotoreporteru Srpskog telegrafa zbog njihovog izveštaja o spornoj gradnji akva-parka na beogradskoj Adi Ciganliji. 

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Udruženje novinara Srbije povodom tog napada zatražili da Mijailović bude kažnjen u skladu sa zakonom.

Građevinska inspekcija stavila je u junu katanac na gradilište na Adi Ciganliji. Mijailović je na tom mestu na 4.000 kvadratnih metara planirao da izgradi akva park sa četiri bazena. Radovi su počeli krajem aprila, a kako je najavljeno, akva park je trebalo da bude otvoren u julu ili avgustu.