"Radnici popravljaju tunel", ali ih novinari nisu videli

Vesti 14. avg 201618:24 > 19:23
Podeli:
Izvor: N1

Železnički saobraćaj na deonici od Prijepolja do Bijelog Polja i dalje je u prekidu. Iz Železnica Srbije najavljuju da će putnički saobraćaj na barskoj pruzi biti uspostavljen za mesec dana, a teretni već za nekoliko dana.

Već sedmi dan vozovi ne idu dalje od Prijepolja. Prošle nedelje došlo je do odrona u tunelu Petrovac kod Velike Župe na izlasku iz Prijepolja ka Bijelom Polju, što je obustavilo saobraćaj na ovom delu barske pruge.

Putnici se autobusima prevoze od prijepolja do Bijelog Polja i u suprotnom pravcu i dalje nastavljaju put vozom.

No, pored železničkog, izgleda da ni autobuski prevoz putnika ne protiče bez problema.

U anketi putnici koji su Bijelog Polja autobusom stigli u Prijepolje, žalili su se da je sat vremena inspekcija u Crnoj Gori zaustavila autobuse zbog, kako kažu nedostatka svih potrebnih dozvola i ugovora.

Pojedini putnici se žale da im se putovanje zbog prekida saobraćaja na barskoj pruzi produžava i do četri sata.

„Niko nas nije obavestio koliko ćemo se dugo zadržati u Bijelom Polju i na žalost mi koji putujemo dalje od Beograda već je izvesno da ćemo izgubiti vezu“, priča jedna putnica.

„Držali su nas sat vremena u ovoj konzervi od autobusa i deca su počela da padaju u nesvest od vrućine.To stvarno nema smisla“, žali se putnik koji se sa unučićima vraća sa letovanja u Baru.

I dok putnički saobraćaj funkcioniše na ovaj način, teretni je već sedam dana potpuno u prekidu. Po rečima nadležnih iz Železnica Srbije, upravo je on prioritet, jer je odron napravio ozbiljan problem za privredu Srbije i Crne Gore:

„Najoptimističnija varijanta je da će tunel biti prohodan za teretni saobraćaj za tri do četri dana, a najpesimističnija krajem sledeće sedmice“, rekao je v.d. direktora Infrastrukture železnica Srbije Dušan Garibović dodajući da je teretni saobraćaj prioritet pošto sedam teretnih vozova čeka da prođe tim tunelom.

Nadležni tvrde i da se radi u tri smene na probijanju obrušenog tunela i sanaciji štete.

„Želim da se zahvalim radnicima Infrastrukture iz Užica koji 24 časa u tri smene rade u vrlo teškim i opasnim uslovima i pokušavaju što pre da uspostave saobraćaj na ovom delu pruge“, izjavio je Garibović.

Ekipa N1 nije zatekla nikoga od radnika prilikom snimanja priloga.

Iz Železnica Srbije tvrde da će putnički saobraćaj na ovoj deonici barske pruge od Prijepolja do Bjelog Polja biti ponovo uspostavljen za mesec dana.