Optužnica protiv člana SNS-a zbog falsifikovanja isprava

Vesti 12. avg 201612:37 > 12:41
Južne vesti

Osnovno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv nekadašnjeg šefa odborničke grupe SNS-a, Dejana Jovanovića koji se tereti da je Skupštini Grada dostavio falsifikovanu biografiju Ivana Vukovića, uz predlog da bude upravnik Narodnog pozorišta.

Vuković je u toj biografiji bio potpisan kao „diplomirani reditelj“ iako je još bio student.

Jovanović je, piše u optužnici u koju su novinari Južnih vesti imali uvid, optužen za krivično delo „falsifikovanje službene isprave“.

Istragom koja je trajala više od dve godine je utvrđeno, piše u optužnici, da je Jovanović kao šef odborničke grupe SNS u Skupštini Grada septembra 2012. godine odbornicima uz predlog da Ivan Vuković bude v.d. upravnik Narodnog pozorišta koji je sadržao netačne podatke o njegovoj stručnoj spremi.

Jovanović je kao šef odborničke grupe najpre netačni podatak dostavio Odboru za imenovanja, čiji je bio i predsednik, a kada ga je to telo usvojilo prosleđen je Skupštini Grada Niša. Pošto je taj predlog usvojen, objavljen je u zvaničnom dokumentu, odnosno Službenom listu Grada Niša – kažu u Tužilaštvu.

Tužilaštvo je u optužnici zatražilo da Jovanović bude osuđen na tri meseca zatvora.

Tužilaštvo je reagovalo nakon što su Južne vesti objavile da je Vukovićeva biografija falsifikovana a ubrzo su utvrdili da je krivac za falsifikovanje biografije neko iz SNS. Nekoliko meseci kasnije saopšteno je da se razmatra odgovornost zaposlenih u Gradskoj upravi.

Inače, Dejan Jovanović je u međuvremenu napredovao i sredinom juna ove godine imenovan za predsednika Opštine Niška Banja.