Polemika zbog Lutrije, Vukadinović slao poljupce Vučiću

Vesti 11. avg 201611:50 > 14:10
Podeli:
Izvor: Tanjug/Tanja Valič

Mandatar Aleksandar Vučić optužio je Đorđa Vukadinovića iz poslaničkog kluba DSS da je "pljačkao" Državnu lutriju Srbije, što je Vukadinović odbacio navodeći da se bavi samo legitimnim i legalnim poslovima.

„Ja, Aleksandar Vučić, kriv sam što Državna lutrija Srbije ne plaća reket Đorđu Vukadinoviću“, rekao je Vučić i dodao da je Vukadinović zarad interesa menjao veru i naciju. 

On je naveo i da će u popodnevnim satima pročitati ugovore kako bi građani mogli da vide kako je Vukadinović „pljačkao državne pare od sirotinje koju u parlamentu navodno brani“. 

Vukadinović je zatim optužio Vučića za manipulaciju i rekao mu da možda „mandatar želi da liči na Vladimira Putina ili Angelu Merkal, ali da najviše liči na Kaligulu i Nerona“, kao i da svi dobro znaju da je Vučić taj koji menja veru za večeru. 

On je rekao Vučiću i da se predstavlja kao demokratski premijer, a da on to ustvari nije i da uskraćuje vreme opoziciji da se čuje i njihov glas i kritika, jer „Vučić to ne može da izdrži“. 

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je zatim, nakon završene polemike, rekla da je Vukadinović izašao iz sale i da je prilikom izlaska mandataru poslao poljupce.

 Poljupci mandataru nisu izraz ljubavi

Vukadinović je rekao da je njegovo napuštanje sale i slanje poljubaca mandataru bila sponatana reakcija na očigledno verbalno i političko nasilje mandatara i vladajuće većine u Skupštini Srbije.

Vukadinović je novinarima rekao da vlast beskonačno napada, kleveće i vređa opoziciju, ne dajući joj šansu da odgovori, čak ni kroz repliku koja traje svega dva minuta.

„Poljupci su bili ironični, nisu bili izraz ljubavi, ali taj gest je značio i da nemam ništa lično protiv njega (Vučića)“, rekao je Vukadinović.

On je kazao da će se u salu vratiti kada bude glasanje.