Novi dan o opasnostima koje vrebaju na internetu

Vesti 08. avg 201615:45 > 18:58
Podeli:
Izvor: Freeimages.com

U Novom danu N1 u utorak biće reči o opasnostima koje decu vrebaju na internetu, o eko turističkim destinacijama kojima Srbija raspolaže, štampu prelistava novinarka Politike Anica Telesković.

Deca i tinejdžeri tokom raspusta imaju više vremena za igru, druženje ali i surfovanje po internetu. Iako mališani nekada znaju bolje da koriste kompjutere od svojih roditelja, često nisu svesni svih opasnosti koje vrebaju na društvenim mrežama. 

Sa predstavnicom UNICEF-a u Srbiji Jadrankom Milanović i Miljanom Jovanović, aktivistkinjom „Net patrole“, razgovaramo o realizovanom projektu „Razvoj kapaciteta za borbu protiv nasilja, zlostavljanja i zloupotrebe dece putem interneta“, u okviru kojeg su nastale dve publikacije: „Kako da pobediš predatora na internetu u samo 10 koraka“ i „Roditelji protiv predatora na internetu“.

To je naša tema jutra, koja je posvećena prevenciji, zaštiti i korisnim savetima, koje bi trebalo da znaju da primene i najmlađi korisnici interneta.

Aktuelna dešavanja o kojima piše dnevna štampa komentariše novinarka ekonomske redakcije lista Politika Anica Telesković.

Kojim eko turističkim destinacijama Srbija raspolaže? U čemu je njihov potencijal? Kako se zaštićena prirodna područja mogu bolje promovisati, a njihova prirodna bogatstva iskoristiti u privrednom smislu? Kroz razovor sa Natašom Panić iz Zavoda za zaštitu prirode Srbije, predstavljamo 11 zaštićenih područja Srbije, govorimo o njihovom značaju i akciji kojom će ove destinacije biti promovisane tokom „Nišvil džez festivala“.

U galeriji ULUPUDUS otvara se izložba umetnice Bojane Ristevski. Izlozba nosi naziv „Ruke“. Bojana Ristevski je gošća Novog dana.