Mirković: Otkaz će dobiti svako ko se ponaša kao otpušteni

Vesti 02. avg 201613:43 > 13:51
N1

Vlasnik dnevnog lista Sport Saša Mirković izjavio je da su pojedini novinari te redakcije dobili otkaze zato što su pokušali da ga ucene i da, kako je naveo, suprotno zakonu organizuju štrajk.

Mirković je u saopštenju naveo da je Sport poslednjih 18 godina gubitaš i da ga je on kupio za 82.000 evra, a najavio je da će uručiti otkaz svakom radniku Sporta koji se bude ponašao slično otpuštenim novinarima.

„Znate li da su 2002. godine Novosti preuzele Sport iz SJU Borba, sa svim postojećim dugovima, a dugovi Sporta bili su preko 100 miliona. Sport je tada i do dana prodaje bio gubitaš. Znate li da je rukovodstvo Kompanije Novosti duže od dve godine nudilo Sport za džabe, ali ga niko nije hteo“, rekao je Mirković.

Prema njegovim rečima, „svi su bežali od Sporta, uključujući i ove koji su danas kao veoma zabrinuti za sudbinu Sporta i novinara u tom listu“ pre nego što je „na osnovu procene nadležne agencije“ privatizovao list za 82.000 evra.

„Zaposleni koji su se našli u novim okolnostima nastavili su da žive u ubeđenju da je njihova jedina obaveza da se pojave na poslu i napune strane. Nevažno je čime, kako, koliko je interesantno čitaocima. Njih to nikada nije interesovalo, oni su navikli i u Borbi i u Novostima da primaju platu redovno, na vreme, a da li je njihov posao valjan, da li donosi pozitivan rezultat, to njih nikada nije interesovalo“, ocenio je Mirković.

Ranije je Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo nadležne institucije da hitno reaguju na to što je vlasnik lista Saša Mirković zabranio radnicima ulazak u redakciju. Zaposleni Sporta protestovali su zbog kašnjenja u isplati zarada otkako je u septembru prošle godine Mirković kupio taj dnevni list.