Vučić uputio saučešće Merkelovoj i šefu bavarske Vlade

Vesti 23. jul 201609:54 > 10:04
Izvor: N1

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i predsedniku Vlade Bvarske Horstu Zehoferu povodom napada u Minhenu, koji se dogodio u petak po podne.

„Užasnula nas je vest o napadu u Minhenu, koji ne samo da je odneo nevine živote, nego nas je i ponovo upozorio da mržnja i nasilje mogu da se pojave svuda i uvek“, naveo je Vučić u telegramima.

Srbija će u zaštiti porodičnih, kulturnih i civilizacijskih vrednosti koje delimo uvek biti na istoj strani sa Nemačkom i nemačkim narodom i ako, kao mala zemlja, može u tome da pomogne, Srbija je spremna da pruži podršku i pomoć, dodao je.

„U ime Vlade Srbije i svoje ime, porodicama i prijateljima poginulih, kao i Vama i Vašoj Vladi, upućujem izraze najdubljeg saučešća, a povređenima želje za brz oporavak“, navodi se u telegramima saučešća premijera Vučića.

Saučešće Maje Gojković

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković uputila je telegrame saučešća predsednicima Bundestaga i Bundesrata Norbertu Lamertu i Stanislavu Tiliću, povodom terorističkog napada u Minhenu.

Kako se navodi u saopštenju kabineta predsednice, Gojković je istovremeno izrazila nadu da će se povređeni što pre oporaviti.

„Duboko nas je potresla vest o užasnom napadu u Minhenu u kome su život izgubili nedužni ljudi. U ovom teškom trenutku izražavamo punu solidarnost sa nemačkim narodom i iskrenu posvećenost u suprotstavljanju nasilju i bezumlju“, navela je Gojković.