Služen parastos Draži Mihailoviću

Vesti 17. jul 201614:34 > 14:38
Podeli:
Izvor: Fonet

Vladika toplički Arsenije služio je danas u crkvi Svetog Save u Beogradu parastos za pokoj duše generala Dragoljuba Draže Mihailovića, koji je streljan na današnji dan pre 70 godina.

Vladika Arsenije je u obraćanju prisutnima rekao da je Mihailović pogubljen bez suda i krivice, a na pravdi Boga i da je “pucanj na njegove hrabre vojničke grudi bio pucanj na istinu, pravdu, hrabrost, istrajnost i odanost otadžbini i pravoslavnoj veri“.

„On je hrabro stao na čelo vojske da bi odbranio ono što se odbraniti može. Istorija govori o njegovoj ličnosti i delu, a tek će progovoriti“, poručio je vladika Arsenije.

Komemorativnom skupu obratio se Dragan Đukić iz Udruženja pripadnika Jugoslovenske vojske u otadžbini 1941. do 1945. godine, rekavši da se generalu Mihailoviću ne zna grob, ne zna se da li je spaljen ili ne, ali da je on sebi za života digao spomenik, koji ništa ne može urušiti niti uništiti.

„Beograd nema spomenik generalu, ali dok je Ravne Gore to će biti njegov spomenik, a Srbija ga sigurno zaboraviti neće“, rekao je Đukić.