Studenti ETF proveli noć na aerodromu u Istanbulu

Vesti 16. jul 201612:22 > 12:23
Reuters/IHLAS News Agency

Grupa studenata Elektrotehničkog fakulteta (ETF) u Beogradu uskoro bi trebalo da poleti za Tajland, pošto je noć provela na aerodromu Ataturk u Istanbulu, koji je bio pod opsadom tokom pokušaja vojnog puča u Turskoj.

Očuh jednog od studenata rekao je da je sedmoro studenata juče krenulo iz Beograda na Tajland na finalni deo svetskog takmičenja studenata elektrotehnike, ali da su noć proveli na međunarodnom delu aerodroma u Istanbulu „bez hrane i informacije kada će nastaviti put ili se vratiti kući“.

Kako je ranije za B92 rekao asistent studenata ETF Nikola Popov noć je bila prilično burna i grozna, a ono što ih je najviše „revoliralo je što su avio-kompanije ostale neme na njihova pitanja“.

Vojnici koji su pokušali puč zauzeli su prošle noći aerodrom Ataturk u Istabulu i obustavili sve letove. Ispred aerodroma bili su tenkovi, a očevici su ispričali da se na aerodromu čula eksplozija. Ubrzo posle poziva turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana masa njegovim pristalica okupila se ispred aerodromske zgrade gde je održan protest.