Radnici RTK bez zdravstvenog osiguranja, najavljuju tužbe

Vesti 01. jul 201615:41 > 15:43
N1

Zaposleni u Rado-televiziji Kragujevac (RTK) od danas nemaju zdravstveno osiguranje, pošto poslodavac nije uplatio državi doprinose za zaposlene, saopštio je sindikat Nezavisnost. Zaposleni su dali rok do 6. jula da se nađe rešenje, a u suprotnom će podneti tužbe.

Sindikat navodi da se zaposleni u RTK nalaze u bezizlaznoj situaciju, pošto od danas zdravstvene usluge moraju da plaćaju, a novac nemaju jer nisu primili više od tri plate.

Zaposleni su rukovodstvu RTK dali rok do srede 6. jula da se postigne dogovor. Ukoliko do toga ne dođe najavljuju da će pokrenuti tužbe zbog neisplaćenih zarada u poslednja tri meseca, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica od 1. jula.

Zaposleni su primorani na taj korak iako su svesni da će pokretanjem sudskog postupka dovesti ovu uglednu medijsku kuću sa dugogodišnjom tradicijom u situaciju da više ne može da posluje i informiše građane Grada Kragujevaca, ali se i dalje nadaju da do toga neće doći“, navodi se u saopštenju sindikata Nezavisnost.

Sindikat dodaje da je prethodnih hnekoliko meseci pokušavao da reši ovaj problem, ali bezuspešno.

Vlasnik se pored dopisa koji su mu upućeni nije obratio zaposlenima ni sindikatu zbog zajedničkog pronalaženja rešenja da se ovi problemi zaposlenih reše“, piše u saopštenju „Nezavisnosti“.