Zukorlić na čelu skupštinskog Odbora za obrazovanje

Vesti 24. jun 201614:30 > 14:32
N1, arhiva

Poslanik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić izabran je za predsednika Odbora Skupštine Srbije za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, dok je za njegovog zamenika izabran Ljubiša Stojimirović iz Srpske napredne stranke.

Za Zukorlića je glasalo 11 članova, protiv su bila dva a uzdržanih nije bilo.

Zukorlić je zahvalio članovima odbora koji su mu dali podršku i rekao da će nastojati da radi u skladu sa Ustavom i da obezbedi atmosferu koja će dati doprinos bez obzira na stranačka opredeljenja.

„Želim da svi članovi ovog obora, i oni koji su glasali protiv, mogu računati na moju saradnju. Obrazovanje, nauka, tehnološki razvoj i informatičko društvo su polja na kojima i kada se puno radi ne dobijaju se odmah rezultati“, rekao je Zukorlić.

Za zamenika predsednika Odbora na predlog predsednika Zukorlića izglasan je Ljubiša Stojimirović sa 13 glasova. Niko nije bio protiv dok je jedan član bio uzdržan.

Jerkov: Zukorlić u sukobu interesa

Poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov je glasala protiv uz obrazloženje da Zukorlić ne može biti na čelu odbora zbog sukoba interesa, jer je vlasnik privatnog Univerziteta u Novom Pazaru.

„Predlažem da umesto glasanja tražimo da Agencija za borbu protiv korupcije pokaže da li je Zukorlić podoban da obavlja funkciju predsednika odbora jer njegov Univerzitet i sam nema akreditaciju a ovaj odbor radi upravo to, dozvoljava i daje akreditacije“, rekla je Jerkov.

Zukorlić je rekao da nije vlasnik nego da je samo angažovan na Univerzitetu u Novom Pazaru.

Predlog da se umesto glasanja prvo pozove Agencija za borbu protiv korupcije nije usvojen jer su za predlog glasala tri člana Odbora.