Jakša Šćekić: Ovo će Engleze koštati

Vesti 24. jun 201611:07 > 11:16
Izvor: N1

"Dovoljno je da se izračuna koliko je koštao ovaj referendum, u vidu berza, funte...Znate, svaka proslava se završava sa računom. Ovo će Engleze jako koštati. To je velika cena, ali to je ostrvski mentatitet", kaže novinar Jakša Šćekić.

On dodaje da će se desiti ono čega su se Englezi uvek pribojavali, a to je da kičma EU bude veza između Nemačke i Francuske.

Briselu predstoji analiza, ali ne verujem u domino efekat, kaže Šćekić.

„Briselu predstoji jedna velika analiza, šta je to što izaziva odbojnost prema centralizmu. 27 članica – imate one koje su se jako trudile da uđu u EU, a imate zamor materijala među članicama koje su tu od početka“, kaže Šćekić.

Šćekić je rekao da se i u Srbiji pojavljuju ideje o referendumu na društvenim mrežama, ali „da se to radi pre svega o desničarima“.

„To je nova podela karata. Mi ćemo morati da se prilagodimo, mi kao zemlje sa Balkana. Čak može i da pomogne zemljama koje imaju aspiracije da budu članice EU. Jedna je otišla, ajde da pokažemo da je EU i dalje za proširenje. To ćemo sa Srbijom videti kako će se otvarati poglavlja 23 i 24, videćemo i kako će se razvijati stvari“, kaže Šćekić.