Milenium demantuje da je rušio po Savamali

Vesti 22. jun 201617:04 > 19:20
N1

Odgovorni za rušenje u Savamali iz vrha gradske vlasti i dalje nisu zvanično imenovani, međutim predsednik Nove stranke Zoran Živković tvrdi da ima pouzdane informacije da je u izbornoj noći firma zadužena za izgradnju Beograda na vodi srušila zgrade u Hercegovačkoj ulici. Oglasila se i firma Milenium tim koja te navode demantuje.

Kad iz policije i tužilaštva izostaju informacije množe se spekulacije. Već gotovo dva meseca istražuje se ko je u izbornoj noći i po čijem naređenju srušio nekoliko objekata u centru Beograda.

Nedavno je predsednik Nove Stranke na društvenim mrežama objavio svoja saznanja o tom slučaju: „Pouzdani izvori tvrde da je Mali naredio firmi Milenijum tim, iz Beograda, da ruši u Savamali. Beogradska policija asistirala“, napisao je Zoran Živković na Tviteru.

Nadležni ove optužbe nisu potvrdili, ali ni demantovali, a Živković i dalje tvrdi isto:

„Nisam ja to izmislio, pa nisam čuo nikakvu reakciju na to. A vrlo je logično ta firma gradi u toj ulici. Mašine su tu, fantomke mogu da se nađu gdegod hoćete, potrebna je samo politička volja. A politička volja je došla s vrha vlasti, Mali i ne znam ko još pored Malog bili su samo transmisija Velikog, nemoj da se Vučić pravi da nije znao ništa o tome“, kaže Živković.

Usledila je reakcija firme optužene za rušenje: „Kompanija Millennium Team angažovana je kao izvođač radova na projektu Beograd na vodi i sa događajem koji vi pominjete nema dodirnih tačaka. Imamo puno poverenje u nadležne organe, tužilaštvo i MUP koji će dati konačnu reč. Ukoliko je gospodin Živković dao takvu izjavu, imamo svo pravo da ga tužimo za povredu časti i ugleda kompanije.“

Dok graditelji Beograda na vodi demantuju da su i rušitelji, gradonačelnik Siniša Mali nije reagovao na optužbe.

Za to vreme, Skupština grada Beograda odbila je da se u dnevni red sednice uvrsti predlog Demokratske stranke o utvrđivanju odgovornosti najviših organa vlasti Beograda za aprilsko rušenje objekata u četvrti Savamala.