Od četvrtka temperature preko 35°C

Vesti 14. jun 201613:07 > 13:10
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Zbog priliva toplijeg vazduha sa severa Afrike i Mediterana, u Srbiji će temperatura, od četvrtak, 16. juna u većini mesta prelaziti 35 stepeni, rečeno je danas Beti u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ).

RHMZ je u saopštenju upozorio i da se do kraja sedmice očekuje pretežno sunčano i veoma toplo vreme za ovo doba godine.

U četvrtak je prognozirana maksimalna temperatura u većini mesta od oko 35 stepeni uz pojačan južni i jugoistočni vetar.

U petak, 17. juna i za dane vikenda očekuje se maksimalna temperatura od 35 do 38 stepeni. Jedino su na severozapadu zemlje mogući kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom uz manji pad temperature.

RHMZ je za Beogradu, za četvrtak prognozirala maksimalna temperatura od oko 34 stepena uz pojačan južni i jugoistočni vetar.

U petak će biti još toplije, oko 37 stepena, dok se za dane vikenda očekuje manji pad temperature. „Do porasta temperature dolazi zbog priliva toplijeg vazduha sa severa Afrika i iz Mediterana i to je uobičajno za ovo doba godine“, rekla je Beti dežurni prognostičar u RHMZ Aleksandra Arsić.

U Srbiji je prethodnih dana bilo izmedju 25 i 28 stepeni, uz povremene kiše pri čemu je tokom noći i jutra bilo dosta hladnije.