Stanari Cetinjske protestovali s jastucima

Vesti 13. jun 201621:01 > 21:12
Bojana Janjić

Stanari iz Cetinjske i okolnih ulica u Beogradu protestovali su sa jastucima u rukama, jer mesec dana posle sastanka gradski menadžer Goran Vesić nije ispunio obećanje da će rešiti problem buke u tom delu grada zbog noćnih klubova.

Učesnici protesta su u tišini i sa jastucima u rukama protestvovali u Cetinjskoj ulici zbog „oduzetog prava na noćni odmor“, saopštilo je udruženje Beograđani protiv noćne buke.

Oni su podsetili da postojeći zakoni i propisi omogućavaju brzo rešavanje problema, ali ako gradske i opštinske vlasti ne počnu hitno da ih sprovode, za zaštitu prava obratiće se domaćim i evropskim institucijama.

„Beograd ne treba da bira između dobrog noćnog života i dobrog opšteg kvaliteta života, jer uz doslednu primenu postojećih propisa možemo da imamo i jedno i drugo“, navodi se u saopštenju.

Protestu su se pridružili i građani iz drugih delova grada sa istim problemom, koji su takođe članovi udruženja Beograđani protiv noćne buke.

Na sastanku sa predstavnicima Udruženja, održanom 13. maja, gradski menadžer je obećao da će gradska uprava trajno rešiti problem sa noćnim klubovima u celom gradu do septembra 2016, dodaje se u saopštenju.

„Od tada je dostavljen samo jedan šturi izveštaj Komunalne policije za period od 10 dana iz kojeg se vidi da su u kontrolama, i to pojačanim, samo dva dana proveli prateći rad ovih klubova“, navodi se u saopštenju.