Tadić: Nema saradnje sa SNS, raspustićemo odbore

Vesti 12. jun 201613:36 > 13:40
Podeli:
Izvor: N1

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da je predsedništvo te stranke odlučilo da ni na jednom nivou neće biti saradnje sa vladajućom Srpskom naprednom strankom i da će biti raspušteni svi odbori koji ne budu poštovali tu odluku.

„Predsedništvo SDS-a je donelo odluku da nema saradnje sa SNS-om ni na lokalnom nivou i svi odbori koji su protivno odluci i politici naše stranke ušli u proces formiranja lokalnih vlasti sa SNS-om, biće raspušteni“, naveo je Tadić u pisanom saopštenju i podsetio da je već raspušten odbor SDS-a iz Vranjske banje. 

Tadić je dodao da je SDS u izborni proces ušla sa obećanjem da će biti snažna opozicija vladajućim strankama i da će se boriti protiv „štetne politike“ koju je vodila SNS u protekle četiri godine, odnosno da neće učestvovati u vlasti sa tom strankom. 

On je dodao da je SNS nakon izbora, u skladu sa antievropskim i nedemokratskim načinom vladanja karakterističnim za tu vlast, krenula u „napad“ na odbore SDS-a u mestima u kojima je SDS ostvarila najbolje rezultate, vršeći pritisak na odbornike i ucenjujući ih ugrožavanjem egzistencije i radnim mestima ukoliko sa njima ne učestvuju u vlasti. 

„Upravo je to način na koji je SNS vladao prethodne četiri godine – prvo su ekonomskim uništavanjem dramatično povećali nivo apsolutnog siromaštva, a potom od svoje stranke napravili praktično biro za zapošljavanje, zloupotrebljavajući katastrofalnu situaciju u koju su doveli građane Srbije“, naveo je Tadić. 

On je dodao da je misija SDS upravo da se bori protiv takve politike i da menja društvo na bolje, ne učestvujući u vlasti po svaku cenu.