Mladenović o spekulacijama da menja Malog: Nemam komentar

Vesti 10. jun 201610:57 > 14:12
Podeli:
Izvor: N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović rekao je da nema komentar na saznanje Večernjih novosti da će on zameniti Sinišu Malog na mestu gradonačelnika.

Večernje novosti objavile su da bi, prema njihovim saznanjima, gradonačelnik Siniša Mali mogao već u narednim danima da podnese ostavku zbog dešavanja u Savamali, a da će ga na tom mestu najverovatnije naslediti njegov dosadašnji zamenik Andreja Mladenović.

Mladenović za N1 nije ni potvrdio ni demantovao ovu informaciju. On je rekao da svi u gradskoj vlasti rade kao po običaju, a da će o slučaju Savamala sačekati istragu. 

Zakon kaže da će Mali i posle odlaska sa čela grada, bilo ostavkom, bilo razrešenjem, nastaviti da vodi prestonicu do izbora novog gradonačelnika, pišu Novosti.

Kako tvrde izvori ovog lista, posle ostavke ili razrešenja Malog, Skupština grada ima rok od mesec dana da izabere novog gradonačelnika iz redova 110 odbornika i to većinom glasova.

Ukoliko se to ne dogodi, Vlada uvodi prinudnu upravu koja vodi grad do izbora.

To što Mladenović trenutno nije odbornik, jer je podneo ostavku kada je izabran za zamenika gradonačelnika, ne predstavlja prepreku da sedne u stolicu gradonačelnika.

Pošto odlaskom gradonačelnika i njemu prestaje funkcija, može da mu se vrati odbornički mandat, navodi ovaj list.