DS posle 20 godina ima partnera na Vračaru

Vesti 07. jun 201618:28 > 18:38
N1

Demokratska stranka posle 20 godina više neće sama voditi beogradsku opštinu Vračar, već će u narednom periodu vlast formirati sa Pokretom Dosta, potvrđeno je za N1. Kako su nam rekli, demokrate će predložiti kandidata za predsednika Skupštine Vračar, dok će predsednika Opštine predložiti Dosta je bilo.

„Važno je da smo mi usvojili strategiju za upravljanjem opštinom, da će građani dobijati ono na šta su navikli, da će naši đaci imati najbolje obrazovanje, da će penzioneri imati podršku opštine i da će opština raditi transparentno“, rekao je Branislav Kuzmanović iz Demokratske stranke.

Iz pokreta Dosta je bilo kažu da u DS vide političke partnere, a ne neprijatelje. Dodaju da su do sada održali nekoliko sastanaka, ali da je izostao dogovor oko kadrovskih rešenja.

„Oko kojih nismo dosta pričali u ovim našim razgovorima, jer nam je mnogo važnije bilo da formiramo strategiju oko koje ćemo se precizno dogovoriti, tako da od nekih 6-7 naših sastanaka, jedan smo posvetili tome koja će kadrovska rešenja biti“, objašnjava Ivan Kljajić iz Pokreta Dosta jebilo.

Iako se u javnosti nagađa da bi novi predsednik opštine trebalo da bude predstavnik pokreta Dosta je bilo, Ivan Kljajić, dok bi Skupštinom opštine predsedavao nekadašnji predsednik Vračara iz redova DS-a, Branimir Kuzmanović, oni za N1 to nisu ni potvrdili, ali ni demantovali.

„Pojedinačne pozicije i pojedinačne fotelje, kako to narod voli da kaže, nisu bitne za nas sa Vračara koji želimo da upravljamo opštinom Vračar“, rekao je Kuzmaović.

Na osnovu izbornih rezultata u Skupštini Vračar sedeće sedam odbornika DJB, dok će ih iz koalicije Vračar slobodno biti 17.

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Vračar zakazana je za 10 jun. Upravo je to rok da predstavnici Demokratske stranke i pokreta Dosta je bilo donesu konačne odluke o raspodeli vlasti.