Nataša Vučković gošća Novog dana

Vesti 30. maj 201620:59 > 21:00
Tanjug/Zoran Žestić

Može li i na koji način demokratska stranka da vrati ugled među biračima? Da li su predstojeći unutarstranački izbori još jedan veliki izazov? Da li razmišlja o kandidaturi za lidera demokrata? O ovome u temi jutra govoriće potpredsednica DSa Nataša Vučković.

Ilir Gaši , direktor Fondacije „Slavko Ćuruvija“ lista dnevnu štampu u Novom Danu.

Svetski dan bez duvanskog dima obeležava se 31. maja. Za više od 85 odsto slučajeva raka bronha i pluća smatra se da su posledica aktivnog ili pasivnog pušenja. Šta motiviše pušače da prestanu da puše? Kako ostaviti cigarete? O ovome će govoriti Zorica Plavšić, specijalista pulmologije i alergologije.

Student Aleksandar Jakšić je idejni tvorac projekta pod nazivom Tim za Srbiju, koji predstavlja model dualnog obrazovanja, a sve u cilju da se zaustavi trend odliva mozgova i da se upravo najboljima pruži šansa da posle završenog fakulteta nađu posao.

Na koji načicn funkcioniše ovaj sistem, rećiće nam Aleksandar Jakšić i Filip Grujić, studenti Ekonomskog fakulteta.

Nacionalna fondacija za igru pokreće svoju trupu za mlade i profesionalne igrače, koji će uskoro početi sa radom na realizaciji originalnih koreografskih postavki. U planu je predstava „Stranac“ po motivima istoimenog Kamijevog dela, u koreografiji istaknutog mladog umetnika Miloša Isailovića.

Tim povodom naša gošća je Marija Janković stručni pedagog Nacionalne fondacije za igru.