Analitičari: Koncept nove Vlade sigurno već napravljen

Vesti 30. maj 201618:52 > 18:58
Podeli:
Izvor: N1

Iako se sastanci Vučića sa parlamentarnim strankama tek očekuju, analitičari smatraju da je koncept kabineta novog/starog premijera, već napravljen.

Socijalistička partija Srbije, kao aktuelni koalicioni partner SNS-a, mogla bi da bude prva koja će ići na sastanak sa Aleksandrom Vučićem, kako bi razgovarali o formiranju nove Vlade Srbije. Poziv naprednjaka, međutim, do sada nije stigao ni na jednu adresu stranaka koje su najavile da će otići na razgovor.

U Pokretu „Dosta je bilo“ kažu da bi sastanak sa Vučićem bio prilika da mu uruče tužbu Saše Radulovića, jer sud, kako tvrde, dve godine ne može da pronađe premijera, kao i knjigu Dušana Pavlovića „Mašina za rasipanje para“ i da mu postave još mnogo pitanja.

Gostujući u Novom danu, Radulović je rekao da bi bilo dobro da sastanci budu održavani između 4 i 5 ujutru.

„Pošto građane treba da sreće od 5 i onda nije u redu da političke stranke imaju neke privilegije pa da dolaze kasnije i bilo bi dobro takođe da to bude negde u kasarni, kada već to vlada može da radi i građani tako rano mogu da ustaju, onda bi mogli i mi da u razgovorima to radimo, na takav način“, rekao je Radulović.

Iako zvanično razgovori mandatara sa strankama tek predstoje, analitičari ne veruju da Vučić tek treba da donese odluku o tome ko će činiti vladajuću koaliciju.

„Sigurno je da je jednim delom koncept vlade već napravljen. Ne verujem da sve počinje od početka, ne verujem da smo na toj nultoj tački, ali nekada i ti razgovori otkriju neke detalje. Možda su potrebni da se sklopi čitav mozaik te vlade“, navodi analitičar Dejan Vuk Stanković.

Ono što je za sada izvesno je da će koalicioni partner naprednjaka u novoj vladi biti Savez vojvođanskih Mađara.

Detaljnije u prilogu Đorđa Naskovića: