Udovički: Ko god dolazi posle mene, imaće puno posla

Vesti 25. maj 201616:21 > 17:54
N1

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je da bez obzira na to ko će doći na njeno mesto "posla ima jako puno" i da će sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarati o tome da li će ona raditi taj posao.

„Bez obzira na to ko dolazi na to mesto posla ima jako puno“, kazala je Kori Udovički novinarima u Beogradu nakon skupa o „Upravi po meri građana“.

Odgovarajući na pitanje o tome da li će ostati u resornom ministarstvu, Kori Udovički je kazala da će o tome razgovarati sa Vučićem.

„O tome će biti razgovora sa premijerom (Aleksandrom Vučićem) i sigurno će javnost o tome biti obaveštena“, dodala je Kori Udovički.

Ona je kazala da se proces racionalizacije mora izvršiti do kraja i da je „pitanje racionalizacije“ zapravo „pitanje reorganizacije državne uprave“.

„Moraju da se menjaju uredbe i da se ojača kapacitet ministarstva i autoritet ministarstva u određivanju toga šta je racionalno u budućnosti u organizaciji“, dodala je ona.

Kori Udovički predstavila je rezultate rada svog ministarstva. Udovički kaže da to nije odgovor na kritike premijera i odbacuje tumačenja koja su se pojavila u javnosti da je, nakon izjave Aleksandara Vučića, ovo bila njena oproštajna konferencija.