Preminuo čuvar koji je bio svedok rušenja u Savamali

Vesti 25. maj 201611:16 > 23:47
N1

Slobodan Tanasković (1958 – 2016) čuvar objekata u Hercegovačkoj koji je bio svedok noćnog rušenja i kog su maskirani napadači vezali, oduzeli mu mobilni telefon i lična dokumenta, preminuo je juče popodne na VMA.

Kako saznajemo, on je u bolnicu primljen pre nekoliko dana, sa konstatacijom da je u predinfarktnom stanju. Međutim, lekari u bolnici konstatovali su probleme sa organima za varenje, te je posle kraćeg lečenja, umro.

VMA je potvrdio da je Tanasković preminuo u ovoj ustanovi na Klinici za gastroenterologiju, ali nisu želeli da iznose podatke o uzroku smrti.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar tražio je od nadležnih sa VMA da mu stavi na uvid medicinsku dokumentaciju Slobodana Tanaskovića.

Ministar zdravlja je rekao da preminulom čuvaru srušenih objekata “ništa nažao nije učinjeno“.

Nakon spekulacija u medijima o angažovanju preminulog čuvara, direktor Iskre Vladimir Miljević je u telefonskom razgovoru za N1 potvrdio da je Slobodan Tanasković bio angažovan kao čuvar na srušenom objektu.

„Jeste, Slobodan Tanasković je te noći dežurao na objektu i povodom toga smo i u policiji davali izjave. Neki problemi koji su mogli da nastanu, nastali su posle tog događaja koji ga je dosta uznemirio“, rekao je Miljević.

Podsetimo, još uvek nepoznate osobe su u izbornoj noći, pod fantomkama, srušile više objekata u Hercegovačkoj ulici u beogradskoj četvrti Savamala.

Premijer Srbije i mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić juče je izjavio da će nadležni organi da reše slučaj Savamale i da misli da ima napretka.

On je dodao i da nije pročitao izveštaj Saše Jankovića, koji je utvrdio da se policija nije odazivala na pozive građana povodom rušenja u Savamali, ali da je svima rekao da postupaju po uputstvima zaštitnika građana