Mirković: Na snimcima se vidi ko je ispisao grafit

Vesti 01. dec. 201416:35 > 16:41
Podeli:
Izvor: N1

Poslanik i predsednik Skupštine Zaječara Saša Mirković rekao je da se na snimcima i fotografijama koje je dostavio policiji jasno vidi ko je prošle nedelje napisao grafit "Smrt SNS" na njegovoj kući na Bežanijskoj kosi.

„Od policije zahtevam da zašštiti svakog građanina ove držžave, pa i mene. Postoje snimci, vidi se lice osobe koja je pisala grafit. Sada je očigledna i njegova namera i planiranje, jer je moju kuću obilazio i pre nego što je ispisao sramnu poruku mržžnje“, rekao je Mirković za „Blic“.

Poruka na Mirkovićevoj kući je ispisana 27. novembra, slučaj je prijavljen beogradskoj policiji koja je došla i izršila uviđaj.

Mirković je dodao da od policije tražži i da istražži ko je u novogodiššnjoj noći 2012. u njegovo dvoriššte bacio bombu.

„ŽŽivimo u uređenoj državi, koja stoji iza svojih građana. Ovo je sada samo novi zadatak za policiju, koja će, nadam se, pokazati odlučnost i brzom i efikasnom reakcijom reššiti ovaj slučaj. Mržžnja i nasilje su u svakom obliku nedopustivi i smatram da bi politički neistomišljenici trebalo da se dokažžu na drugim mestima, nikako na ulici sa sprejevima u rukama“, rekao je on.

Sigurnosne kamere sa kuće Sašše Mirkovića snimile su mušškarca, koji je u sredu na zidu njegove kuće ispisao grafit mržnje crnim auto lakom „SMRT SNS”“. Kamera je zabeležžila i trenutak kada mlađi mušškarac prolazi pored kuće osmatrajući okolinu.

Zaštitnik građana Saša Janković najoštrije je nedavno osudio ispisivanje pretećih grafita mržnje na kući narodnog poslanika Saše Mirkovića.