Političari oprečno o dešavanjima na RTV-u

Vesti 23. maj 201618:19 > 18:21
Podeli:
Izvor: N1

Lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je da je RTV značajna i kultna institucija, ali je mišljenja da bi političari trebalo da se suzdrže od komentara.

Kako prenosi RTV, Milorad Mirčić iz SRS rekao je da radikali u Pokrajini podržavaju smene u RTV i u prvi plan ističu enormna primanja beogradskih kadrova u toj kući.

Prema Mirčićevim rečima, sve je plaćano novcem poreskih obveznika, a na kraju krajeva došlo bi se i do istine koliko je to privatnih agencija radilo za potrebe RTV.

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da i predsednik Srbije Tomislav Nikolić snosi deo odgovornosti za dešavanja na RTV.

Otvorenim pismom oglasili su se i zaposleni u RTV koji traže od kolega koji brane bivše rukovodstvo da energiju preusmere na obavljanje profesionalnih poslova i tako doprinesu da program, u koji se kunu, ostane bar na dosadašnjem nivou.

„Zašto mislite da je ponižavanje novinarski rad i zašto bi urednička pozicija bila garantovana do penzije, a ne demantujete da je bilo ko dobio otkaz“, navodi se u pismu.