Vučić sa zvaničnicima Izraela o budućoj saradnji dve zemlje

Vesti 01. dec. 201414:08 > 19:52
Podeli:
Izvor: Tanjug/AP/Baz Ratner, Pool

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vućić započeo je radnu posetu Izraelu susretom sa predsednikom Vlade Države Izrael Benjaminom Netanijahuom, a sastao se i sa izraelskim predsednikom Reuvenom Rivlinom, sa kojim je razgovarao o jačanju saradnje dveju zemalja.

„Ovom istorijskom posetom pokazali ste prijateljstvo sa narodom Izraela““, istakao je premijer Netanijahu obraćajući se novinarima pre sastanka sa srpskim premijerom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Možemo da uradimo mnogo više i vaša poseta će služiti tome da se naša saradnja poboljša“, zakljućio je predsednik izraelske vlade.

Premijer Vućić je istakao da u godinama koje dolaze možemo da saćuvamo naše višegodišnje prijateljstvo i da ćemo ozbiljno investirati u naše odnose.

Vučić: Ne zaboravljamo one koji su bili uz nas u najtežim trenucima

„“Na polju ekomomije i politike možemo da proširimo našu saradnju na industriju, poljoprivredu, sektor informacionih tehnologija, kao i na bezbednosne teme. Mi ne zaboravljamo prijatelje koji su bili uz nas u najtežim trenucima, kao što su bile majske poplave i pomoć koju nam je Izrael tada poslao. Uvek ćemo tražiti mir i naći konkretne načine za saradnju između naše dve države“, zakljućio je predsednik Vlade Srbije.

On je zahvalio izraelskom kolegi na stavu Izraela da ne prizna nezavisnost Kosova, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vučić i predsednik Izraela o ekonomskoj i političkoj saradnji

„Želim da pojačamo saradnju naše dve zemlje i da nastavimo prijateljske odnose naša dva naroda“, istakao je u otvorenom obraćanju predsednik Rivlin.

Izvor : Tanjug/Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije

Premijer Vučić je naglasio da je došao u Izrael kako bi investirao u budućnost odnosa dve zemlje, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Teme razgovora bile su jačanje trgovinske i ekonomske, ali i političke saradnje. Naglašeno je da treba raditi na unapređenju saradnje i u drugim sferama, sportu i kulturi, navodi se u saopštenju.

Srpski premijer je istakao da je važno privući što veći broj investitora iz Izraela, što će dovesti do dobrobiti za obe zemlje.