Južna Morava stagnira, Zapadna beleži blagi rast

Vesti 05. maj 201615:09 > 16:19
Tanjug/Dušan Aničić

Južna Morava je na mernoj stanici Mojsinje, nedaleko od Kruševca, u stagnaciji, dok Zapadna Morava kod Jasike tokom prepodneva beleži blagi rast, a izlila se u delu starog korita u Čitluku, saopšteno je iz Gradskog šaba za vanredne situcije.

Prema podacima Štaba, Zapadna Morava je jutros kod Jasike bila na 187 centimetara, a u podne na 192 centimetra i očekuje se dalji porast. Redovna odbrana od poplava je na 350 centimetara, a ta reka se u Čutluku izlila u delu starog korita poplavivši oko 12 hektara oranica.

Južna Morava, koja je juče kod Mojsinja dostigla nivo redovne odbrane od poplava, jutros je bila na 313 centimetara, u podne na 309 centimetara, a do njenog blagog izlivanja je došlo u Đunisu.

Prema podacima Štaba reka Rasina je pre uliva u Ćelijsko jezero na 197 centrimetara, odnosno u blagom opadanju, a vode drugog reda i bujučni potoci su se vratili u korito.

Jedno domaćinstvo u zaseoku Burgići u Koševima je, kako navode u Štabu, i dalje ugroženo zbog bujične vode koja se sliva iz pravca Mačkovca i Trebotina.

Na deonici puta Ušće – Ivanjica preko Studenice potpuno je normalizovan saobraćaj nakon uklanjanja odrona sa puta, saopštilo je danas Javno preduzeće Putevi Srbije.

Na toj deonici saobraćaj je od kasno sinoć bio obustavljen zbog odrona na čijem uklanjanju su odmah bili angažovani putari.