I čuvar bio žrtva misterioznih ljudi s fantomkama u Savamali

Vesti 28. apr 201619:53 > 19:56
N1

I dalje se ne zna ko je srušio deo Savamale u centru Beograda i ko su muškarci sa fantomkama koji su maltretirali prolaznike i radnike u tom delu grada. Međutim, svedoka koji su prošli kroz torturu maskiranih nasilnika je sve više.

Prepad u ponedeljak posle ponoći, rušenje zgrada i restorana u Hercegovačkoj ulici, divljanje maskirane grupe, preplašilo je 58-godišnjeg čuvara koji je satima bio zarobljenik nasilnika.“Tu su me izveli, vezali, oduzeli telefon. Imali su palice i maske, i samo trče po krugu. Bilo je njih 30, kao vojnička četa”, svedoči sagovornik N1.

Za to vreme bageri su rušili do zore. Kada su pozvali policiju žrtve tvrde da su im rekli da nisu nadležni. Ko je rušio, a ko jeste ili nije radio svoj posao pokušaće da utvrdi i zaštitnik građana Saša Janković.

“Ako je tačno da nije, proveriću zašto policija nije izašla na lice mesta kada su je građani zvali. Još jednom, u ovoj stvari očekujem apsoludnu saradnju i policije i komunalne policije, što je njihova zakonska obaveza”, kaže Janković.

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić kaže da je nedopustivo da gradonačelnik Siniša Mali ne zna ko je srušio deo grada i maltretirao građane. Te, umesto da se lično raspituje o tom, na policiju i Tužilaštvo, upućuje poverenika.

“Ja sam na kraju krajeva obavio razgovor s ministrom unutršnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i državnom tužiteljkom Zagorkom Dolovac, rekli su da će uraditi šta je u njihovoj nadležnosti, ali fakat prošla su dva-tri dana, a mi i dalje ne znamo ko je srušio deo grada”, podseća Šabić.

Prvi čovek prestonice nije se pojavio na sednici gradske skupštine, gde je je Balša Božović iz opozicionog DS-a predložio da zbog napada u Savamali uvede vanredno stanje u tom delu grada.

“On može da proglasi vanredno stanje, kada ne zna, kada policija ne želi da reaguje, kada su građani Beograda ili opštine Savski venac ugroženi”, rekao je Božović.

Predstavnik vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić smatra da ruševine u Hercegovačkoj ulici nisu posao gradonačelnika. “Mi to prepuštamo državnim organima koji će doneti sud, i ustanoviti šta se desilo u izbornoj noći, da li se desilo, ko je šta gradio ili ko šta je srušio”, rekao je Jovičić.

Za to vreme državni organi i dalje glasno ćute.