Tatjana Babić: Nejasni kriterijumi za izbor udžbenika

Vesti 15. apr 201609:19 > 09:21
N1

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić kaže da u Zakonu o udžbencima nisu sasvim jasne odredbe o kriterijumima za izbor udžbenika, a da će formirana Radna grupa analizirati implementaciju zakona i definisati koji su rizici korupcije u postupku izbora udžbenika.

„Upravo to ćemo da analiziramo. Sasvim je sigurno da ima pojedinih odredbi koje mogu da se unaprede. Nisu sasvim jasni kriterijumi u postupku izbora udžbenika, na primer. Ima još odredbi koje bi trebalo da se poboljšaju, ali je ključni problem da odredbe koje su dobre da se primenjuju“, kazala je Tatjana Babić za RTS.

Ona je ocenila da je ovaj zakon bolji od prethodnog.

Tatjana Babić je kazala da je na sastanku održanom u utorak, 12. aprila, zaključeno da je potrebno formirati ekspertsku Radnu grupu koja će analizirati implementaciju zakona, definisati koji su rizici korupcije u postupku izbora udžbenika i predložiti rešenja koja su primenljiva u Srbiji.

„To znači da treba da pronađemo najbolja rešenja za našu zemlju. U kasnijim fazama, po potrebi će u rad radne grupe biti uključeni i policija i tužilaštvo“, navela je ona i dodala da je sastanak organizovan na inicijativu Agencije za borbu protiv korupcije, koja je procenila da je reč o „stvari od prvorazrednog nacionalnog značaja“.