Odbrana Miroslava Miškovića osporava nalaze veštaka

Vesti 08. apr 201610:43 > 10:49
Izvor: Tanjug/Rade Prelić

U Specijalnom sudu je nastavljeno suđenje vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću, a odbrana je negirala navode veštaka o finansijskim zloupotrebama sa putarskim preduzećima koje mu se optužnicom stavljaju na teret.

Pravni zastupnik Miškovića, advokat Zdenko Tomanović rekao je da je nalaz veštaka Borisa Brankovića konfuzan, površan i netačan.

„Veštak je bio potpuno pogrešna adresa za ono što je Tužilaštvo želelo da čuje“, rekao je Tomanović.

Branković, sudski veštak ekonomske struke po nalogu suda je veštačio ono što je Miškoviću stavljeno na teret u delu optužnice o zloupotrebi sa putarskim preduzećima.

Na početku glavnog pretresa, sud je prihvatio zahtev Miškovića da se zbog lošeg zdravstvenog stanja, ukoliko bude potrebno, napravi kraća pauza, a potom suđenje nastavi.

Mišković je rekao i da mu je stalo da se proces što pre završi.

Posle završetka današnjeg suđenja, Tomanović je u izjavi novinarima negirao i deo optužnice kojim se njegovom klijentu stavlja na teret poreska utaja.

Tomanović je ispred zgrade Specijalnog suda najavio i da će odbrana angažovati stručnjaka za tu problematiku, profesora Dejana Popovića.

Mišković ni pre ulaska u sudnicu ni po završetku današnjeg suđenja nije davao izjave novinarima.

Nastavak suđenja zakazan je za ponedeljak, 11. april u 14.30 sati.

Prema navodima optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, Miroslav Mišković i Milo Đurašković su bili glavni za mahinacije kojima su, navodno, oštećena putarska preduzeća za ukupno 148 miliona evra.

Miškoviću je suđenje zbog zdravstvenih razloga razdvojeno krajem prošle godine, pa mu presuda nije izrečena 25. marta kada su njegov sin Marko Mišković i Milo Đurašković oslobođeni optužbi za zloupotrebe sa putarskim preduzećima i sa kruševačkom Fabrikom maziva.

Mišković je uhapšen u decembru 2012. godine i proveo je osam meseci u pritvoru a pušten je uz jemstvo od 12 miliona evra.