Šešelj: Vučiću teže što gubi, nego što je Srbija gladna

Vesti 03. apr 201622:26 > 22:32
N1

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rekao je na predizbornom mitingu u Kruševcu da Aleksandar Vučić ovih dana jadikuje zbog smanjenih šansi da pobedi na izborima i da mu to mnogo teže pada nego činjenica da je zemlja uništena.

Umesto da čestita i kaže – ja sam bio njegov pravni savetnik, pa sam malo doprineo, on kaže da je sve to protiv Vučića. Znači, „za njega je“ kad mene drže doživotno u tamnici, a ako slučajno izađem, to je „protiv njega“, rekao je Šešelj.

On je ocenio da ga u Hagu nisu optužili zato što su imali dokaza o bilo kakvom zločinu, već im je jedini cilj bio da ga sklone iz Srbije da bi razbili Srpsku radikalnu stranku, a da su nakon toga neki od njegovih najbližih prijatelja i saboraca podlegli iskušenjima stranih obaveštajnih službi.

Ovaj režim misli da može da hrli u Evropsku uniju, da sklapa sporazume sa NATO, a da održi blisko prijateljstvo sa Rusijom. To ne može, ne može se dugoročno sedeti na dve stolice, poručio je on.

Prema nejgovim rečima, „spoljni dug Srbije povećao za skoro 10 milijardi evra, ukupno zaduženje Srbije danas preko 25 milijardi, a Vučić putuje Srbijom, otvara toalete i hvali se uspesima ove vlasti“.

Lepo je imati dobre toalete, ali da bi ih čovek koristio prvo mora da se najede, a Srbija je gladna, poručio je Šešelj.

Ukoliko dođu na vlast, radikali će, kako je istakao, prvo zaštititi srpsko tržište, uništiti uvozničku mafiju i sprečiti da Srbiju i dalje preplavljuje strana roba koja uništava srpsku poljoprivredu.

Šešelj je rekao i da je Vučić pred prošle izbore obećavao bolji život za građane, a da je odmah nakon izbora smanjio plate i penzije.

„Zašto sa budžeta nisu skidali finansiranje nevladinih organizacija, zašto nisu ukinuli skoro 200 raznoraznih agencija koje najviše državnih para potroše, zašto nisu vratili carine na robu iz Evropske unije koje je Boris Tadić ukinuo 2008.godine. Tu smo izgubili pola milijarde evra svake godine“, rekao je Šešelj.