Jovanović: Oporavak srpske privrede preko tržišta u regionu

Vesti 02. apr 201613:38 > 14:38
N1

Predsednik Liberalno demokratske partije i jedan od nosilaca izborne liste "Savez za bolju Srbiju" Čedomir Jovanović ocenio je u Kikindi da oporavak srpske privrede podrazumeva orijentaciju na tržišta u regionu.

Kako se navodi u saopštenju LDP-a, Jovanović je tokom razgovora sa građanima Kikinde kazao da aktuelna vlast, za prethodne četiri godine, nije pronašla rešenje u vezi tih tržišta.

„Nemamo mi šta da prodajemo u ‘Herodsu’ u Londonu. Naša tržišta su u Prištini, u Skoplju, u Podgorici, u Zagrebu, u Sarajevu. Kad su ta tržišta postojala, tada je i kikindska privreda bila velika“, kazao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, potrebno je otvoriti prostor za mladu generaciju i sačuvati „ono malo vrednog što je preostalo“.

„Mladi ljudi ovde moraju da ostanu i treba im omogućiti posao. Nije to posebna filozofija, zna se kako se to radi. Ali ne možete u zemlji koja je u sukobu sama sa sobom da primenite pravila koja su primenljiva i koja funkionišu na normalnim mestima“, ocenio je lider LDP-a.

Tadić: Građani imaju za koga da glasaju

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da građani imaju izbor i imaju za koga da glasaju, a to je lista „Savez za bolju Srbiju“ koju čine SDS, Liberalno demokratska partija i Liga socijaldemokrata
Vojvodine. 

„Želimo da pomognemo svojim iskustvom, vezama sa svetom, iskustvima i na greškama. Mi smo u ovu zemlju doneli više investicija nego ceo region zajedno 2011. godine“, rekao je Tadić tokom posete Aleksincu.

On je podsetio da je nivo zaduživanja zemlje bio tada niži, na 45, 46 odsto, dok je sada 76 odsto. 

„Po svim parametrima bili smo uspešniji od ove Vlade i građani imaju za koga da glasaju“, rekao je Tadić.