Vasin: Prodaja Luke Novi Sad katastrofalan potez

Vesti 02. apr 201611:16 > 11:21
N1

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslav Vasin pozvao je državu da ne prodaje Luku Novi Sad i ocenio da bi to sa aspekta državnih ekonomskih interesa bio "katastrofalno loš potez".

„Svi znamo da vojvođanski seljak nikada ne prodaje zemlju, osim kada je u krajnjoj nevolji. Isto tako je poznato da svako ko drži do sebe nikada ne prodaje porodične relikvije. Zato treba apsolutno odbaciti svaku pomisao o prodaji Luke Novi Sad, jer ona danas predstavlja i tu zemlju i tu porodičnu relikviju“, naveo je Vasin. 

On je kazao da se nada da Srbija „nije u takvoj nevolji da mora da proda ono što dobar domaćin nikada ne bi prodao“. 

Prema njegovim ocenama, Luka Novi Sad se može nazvati strateški značajnim državnim resursom, jer još od 2010. godine ispunjava sve evropske kriterijume i nalazi se na mapi najznačajnijih evropskih luka na Dunavu.

Vasin je kazao se ti kriterijumi prvenstveno odnose na količinu pretovarene robe, ali i na kvalitet usluge.

„Poznato je da Dunav protiče svojim značajnim delom kroz našu zemlju i da se u budućnosti Srbija značajno oslanja na Dunavsku strategiju i zaista bi bilo krajnje nerazumno da se država liši uticaja na Dunavsku strategiju putem tako značajnog subjekta kakav je Luka Novi Sad“, naveo je Vasin.