Pajtić: Nemamo amneziju da se ne sećamo Vučićeve prošlosti

Vesti 01. apr 201619:41 > 19:43
Izvor: N1

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić nastavlja da omalovažava građane Srbije za koje misli da su imali amneziju i da ne znaju kakva je bila njegova nacionalistička politika, koja je danas ista, samo je usmerena prema drugim ljudima.

“Nikakvu razliku ne vidim između Šešelja, Nikolića i Vučića. To je ista politika, samo više ne proteruju pripadnike drugih nacionalnih zajednica, već prete onima koji se ne slažu sa njima”, rekao je Pajtić na predizbornom skupu u Užicu.

Ističe da je na sceni ponovo isti jezik mržnje i primitivizam koji je sada usmeren prema nezavisnim novinarima, intelektualcima, zaštitniku građana i DS, kao najvećoj opozicionoj stranci.

Pajtić je ocenio da je Vučić raspisao vanredne parlamentarne izbore, iako je imao apsolutnu većinu od 160 poslanika u Skupštini Srbije, samo da bi imao još više vlasti.

 On je izneo uverenje da će ga građani zbog toga kazniti na predstojećim izborima.

Sada je poslednji voz za normalnu i pravednu Srbiju u kojoj će se živeti normalno sada, a ne za 20 ili 50 godina kako oni najvljuju. Građani znaju kako danas loše žive i ko je za to odgovoran, istakao je Pajtić.