Nikolić: Neka Izetbegović razmisli da li želi dobre odnose

Vesti 31. mar 201614:46 > 14:57
Izvor: REUTERS/Marko Đurica

Predsednik Tomislav Nikolić je izjavio je da bi bošnjački član predsedništva BiH Bakir Izetbegović trebalo da razmisli da li želi dobre odnose sa Srbijom.

Nikolić je novinarima rekao da Srbija prednjači u dobrim odnosima sa susedima i da „ne treba pokazivati hrabrost na Srbiji“.

„Neka Bakir Izetbegović razmisli da li mu je želja da BIH, koju Srbija priznaje, ima dobre odnose sa Srbijom ili ne“, rekao je Nikolić komentarišući ranije najave Izetbegovića da pravni stručnjaci u BiH analiziraju presudu Haškog tribunala Radovanu Karadžiću.

Predsednik Srbije je rekao da bi svi trebalo „pomalo da razmišljaju o rečima koje izgovaraju“, jer to direktno utiče na sudbinu naroda i država i na situaciju na ovom prostoru i u ovom vremenu.

„Treba pokazati da si bolji od nas, a nikako da sad sa nama neko može da se svađa i tuče. I da sada mi razmišljamo kad god predsedava Bakir Izetbegović, hoćemo li biti u ratu sa BIH“, naveo je Nikolić.

Prema njegovim rečima, ne zna se šta je teže „živeti na Balkanu ili na Balkanu u ovom vremenu“.

„Dakle, kada traju kampanje ili kada je vlast nestabilna ili kada ne zna šta joj je funkcija, kao što predsedavajući BIH (Bakir Izetbegović)… onda nekako svi preko Srbije pokušavaju da pokažu koliko su hrabri i moćni“, dodao je on.

Izetbegović je ranije izjavio da pravni stručnjaci u BiH analiziraju presudu Haškog tribunala Radovanu Karadžiću kako bi utvrdili da li ona nudi nove elemente za pokretanje revizije postupka po tužbi protiv Srbije za agresiju i genocid pred Medjunarodnim sudom pravde u Hagu.