Počelo ponovljeno suđenje Preliću za ubistvo Tatona

Vesti 31. mar 201612:47 > 12:51
Tanjug/Oksana Toskić

Ponovljeno suđenje navijaču kluba "Partizan" Đorđu Preliću za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona počelo je pred Višim sudom u Beogradu iznošenjem odbrane Prelića.

Iznoseći odbranu, Prelić je kazao da nema nikave veze sa smrću Tatona i da ga nikada nije video, niti znao da je u Beogradu i dodao da ne razume optužnicu i da je deo koji se odnosi na njega netačan.

„Žao mi je što je Bris Taton nastradao, ali mi je žao i moje porodice i mene, jer više od šest godina prolazimo kroz pakao, jer se teretim za nešto što nisam izvršio“, kazao je Prelić na suđenju.

On je negirao i da je vođa navijača Partizana i grupe Alkatraz i kazao da je samo navijač tog kluba.

Suđenje je dva puta odlagano. Prelić je u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora, ali je nakon izručenja Srbiji 2014. godine tražio ponovljeno suđenje.

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je zatvorske kazne četrnaestorici osuđenih za ubistvo. Đorđu Preliću i Dejanu Puzigaću kazne su sa 35 i 32 godine zatvora, smanjene na 15 i 14 godina zatvora. Kazne su smanjene i Ljubomiru Markoviću i Ivanu Grkoviću koji su prvostepeno osuđeni na po 30 godina zatvora.

Taton (28) je prebijen 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu u centru Beograda, uoči utakmice „Partizana“ i francuskog Tuluza. Njega je pretukla grupa navijača „Partizana“. On je preminuo 12 dana kasnije od zadobijenih povreda.

Naredno suđenje zakazano je za 14. april.

Suđenje je pratila Jelena Zorić: