Bivši radnici ispratili do suda kolegu koji tuži Magnohrom

Vesti 30. mar 201612:51 > 12:52
Wikipedia

Stotinak bivših radnika "Magnohroma" ispratilo je danas na ročište pred Opštinskim sudom u Kraljevu svog kolegu Lazara Pavlovića, koji je zbog neisplaćenih 20 odsto otpremnine u aprilu 2012. godine tužio svoje preduzeće.

Duvajući u pištaljke, radnici su u protestnoj šetnji prošli kroz centar grada i odlučili da ostanu ispred zgrade Višeg suda, gde je održano današnje ročište pošto se objekat Osnovnog suda renovira, dok Pavlović ne izađe iz zgrade.

Dušan Vukadinović, jedan od bivših radnika „Magnohroma“, kaže da su prinuđeni da pravdu traže na ulici, zato što većina bivših radnika tog preduzeća već ima izvršne presude kojima su dugovanja prema radnicima potvrđena, ali im, kako je rekao, nisu vredele ništa.

„Poražavajuće je da pravdu tražimo na ulici, a ovde se nalazimo da bismo videli hoće li sud sada doneti bar jednu presudu u našu korist“, rekao je Vukadinović.

On je dodao da im je u Ministarstvu pravde rečeno da će im pomoći, ali je pitao kakva je pomoć u pitanju ako im je preporučeno da ponovo tuže sud i da jedna pilot-tužba bude podneta u ime svih bivših radnika.

„Država za oko 1.400 bivših radnika Magnohroma duguje oko 64 miliona dinara, a ako budemo tužili svi pojedinačno, a presude budu u našu korist, to će za državu biti dodatni trošak od još 57 miliona“, pojasnio je Vukadinović.

Na pitanje zašto svoje proteste intenziviraju baš u vreme predizborne kampanje, kao što je bio slučaj i 2012. godine, Vukadinović odgovara da je to zato što su političari, kako kaže, tada „mekši“ i hoće da razgovaraju.

Pavlović je po izlasku iz suda rekao da je pretres završen i da je sudija rekao da će presuda biti doneta za mesec dana.