Vučić: Penzije će biti stabilne, sigurne i redovne

Vesti 27. mar 201614:21 > 14:24
Tanjug/Nemanja Jovanović

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić rekao je da će penzije u Srbiji biti stabilne, sigurne i redovne i da više niko neće biti prinuđen da ih smanjuje. On je poručio da veruje da će penzije rasti brže od stope inflacije.

Premijer je na predizbornom skupu koalicionog partnera Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), rekao da je najvažnije da Srbija ima zdravu ekonomiju, jer se penzije isplaćuju iz budžeta i zavise od privrede, ekonomije i investicija u Srbiji. On se još jednom zahvalio penzionerima na tome što su podneli najveći teret reformi.

„Govorio sam i mislim da penzioneri jesu najveći teret izdržali zbog toga što su svoj lični interes stavljali iza interesa Republike Srbije i budućih generacija. To govorim kao običan čovek koji oseća ljubav penzionera koji su svoju brigu prema Srbiji bezbroj puta pokazali“, rekao je Vučić na skupu u Beogradu.

On je dodao da je njegova želja bila da PUPS bude u Vladi Srbije, a ne samo da je podržava i istakao da je to odraz poštovanja prema PUPS-u i penzionerima.

„Mislim da zajednički možemo da uradimo mnogo toga za našu Srbiju. Srbija je iznad nas, Srbija je iznad svih. Narednih pet godina u kojima verujem da ćemo zajedno da radimo, verujem da ćemo uspeti da postignemo dobre rezultate i da će penzije da rastu brže od stope inflacije“, rekao je Vučić.

Na skupu su govorili predsednik PUPS Milan Krkobabić i funkcioneri PUPS-a.